Witam.
Przekopałem dość dokładnie forum w poszukiwaniu informacji o zagazowanych 1.8T i w sumie mam jeszcze większy mętlik niż przedtem.
Mniej więcej wiem, jaką instalację bym chciał do auta wrzucić, więc tutaj nie mam rozterek. Sequent24, wtryski Hana itp. Bez oszczędzania. Chyba.
Mam natomiast wątpliwości co do sensu takiego posunięcia. Auto to Octavia 1, 1.8T, AGU, seria. Przebieg 245kkm, stan silnika bez zarzutu. Pomiędzy wymianami oleju co 15kkm na bagnecie schodzi może milimetr. Rozpędza się do setki w mniej niż 8 sekund według stopera i GPS, na autostradzie ze mną tylko na pokładzie zamyka licznik bez problemu. Czyli chyba OK.
Rocznie robię 20-30kkm, średnia z każdych 5000 kilometrów według skalibrowanego komputera pokładowego to od 7.2 do 7.8 litra, nigdy średnie spalanie mi nie zeszło poniżej 7 litrów, ale nigdy też nie wyszło powyżej 8. Rocznie robię między 20 a 30 tysięcy km.
Ostatnie auto z LPG jakie użytkowałem to był stary Polonez z instalacją na śrubie, nie znam się kompletnie na nowszych generacjach. Tyle wiem, co przeczytam, zero doświadczeń.
Znam koszt i wiem mniej więcej kiedy się zwróci przy obecnych cenach paliwa. OK, jestem tego świadom.
Jeden jedyny problem jaki mnie męczy to spora rozbieżność w podawanym spalaniu zagazowanych 1.8T. Od jakichś zupełnie dla mnie absurdalnych wartości rzędu 18-20 litrów w mieście do równie trudnych do uwierzenia 6 litrów w trasie.
Czy ktoś z użytkowników 1.8T z LPG mógłby podać różnicę, jaka mu wychodzi w spalaniu pomiędzy benzyną, a LPG? Najchętniej poznałbym opinie tych, którzy jeżdżą spokojnie, a nie tych co wlatują na czerwone pole 10 razy na minutę Informacje z pierwszej ręki są w końcu najbardziej wartościowe. 26 stron wątku o spalaniu LPG przeczytałem :P
Instalka założona przy 89kkm. Teraz 153kkm.
Spalanie Pb95 - średnio koło 11 haczykiem w mieście.
Spalanie LPG - średnio w okolicach 13 w mieście.
Jeżdżę raczej normalnie - dziecko na tylnej kanapie. Czasem tylko przyciskam, bo kusi...
Raz wymieniona listwa wtryskowa (teraz OMVL), raz wymieniony reduktor i przewody (też OMVL). Żadnych poważniejszych problemów.
Wprawdzie nie mam 1.8T (niestety, O2 pozbawili tego silnika :/ ), ale odniosę się do jednej rzeczy, którą napisałeś.
Zamieszczone przez qwsazx
Mniej więcej wiem, jaką instalację bym chciał do auta wrzucić, więc tutaj nie mam rozterek. Sequent24, wtryski Hana itp. Bez oszczędzania. Chyba.
IMO lepiej STAGa jako sterownik. Hanki jak najbardziej. A przede wszystkim fachowy montaż, bo inaczej będziesz sobie pluł w brodę i psioczył na gaz.
Jakby co, to zerknij na lpg-forum, czy jest jakiś polecany gazownik z Twoich okolic. A jak nie ma w okolicy, to warto czasem te parę kilometrów podjechać do dobrego warsztatu, niżby mieć skopany montaż.
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
U mnie tak:
- LPG miasto: ok 11 (12 nie przekroczyłem nigdy)
- LPG trasa: poniżej 11
- PB (miasto/trasa): nie wiem
Silnik ten bardzo dobrze ćwiczy siłe woli, więc jeśli dasz się zwieść na pokuszenie to spalanie do góry . Poza przeglądami i wymianą filtrów nie miałem potrzeby wykonywać innych czynności serwisowych przy instalce. Wg mnie warto wsadzić instalkę do tego silnika, tym bardziej że silnik gazuje się bez większych problemów. Odpowiednio dobrane komponenty do charakterystyki tego silnika + kumaty monter i będzie wszystko grało
U mnie to wygląda tak:
LPG,
1. miasto ok. 13, ale jak ktoś chce można oczywiście więcej
2. trasa bez szaleństw można zejść do 9l.
3. trasa normalna jazda z wyprzedzaniem i prędkościami raczej powyżej dopuszczalnych do 11l.
4. autostrada nawet powyżej 13l.
no PB nigdy nie było okazji zmierzyć od nowości tylko LPG
To tyle.
Jeden jedyny problem jaki mnie męczy to spora rozbieżność w podawanym spalaniu zagazowanych 1.8T. Od jakichś zupełnie dla mnie absurdalnych wartości rzędu 18-20 litrów w mieście do równie trudnych do uwierzenia 6 litrów w trasie.
Prawidłowo skonfigurowana instalka LPG powinna pochłaniać 15%-20% więcej gazu w stosunku do Pb.
Musisz sobie przekalkulować ile lat jeszcze będziesz autem pomykał. Wg mnie przy przebiegach 20-30 tys. instalacja zwróci w mniej niż rok.
Komentarz